AjankohtaistaRally-Toko kilpailut 29.11.2020 KILPAILUT PERUTTU !

Rally-Toko kilpailut 9.1.2021

Flyball

Porskissa on treenattu flyballia aktiivisesti muutaman vuoden ajan ja olemme osallistuneet epävirallisiin kilpailuihin hyvällä menestyksellä. Alkeiskursseja sekä jatkoryhmiä järjestetään muutaman kerran vuodessa. Tervetuloa mukaan!

Mitä flyball on?

Flyball on Yhdysvalloissa 1970-luvun alussa kehitetty koirien näytös- ja kilpailulaji. Laji sopii kaikille koiraroduille. Flyballissa kaksi joukkuetta kilpailee toisiaan vastaan ja nopeimman hyväksytyn suorituksen tehnyt joukkue pääsee jatkoon. Joukkue koostuu neljästä koiran ja ihmisen muodostamasta kilpailuparista. Samassa joukkueessa voi olla sekä mini- että maksikokoisia koiria.

Joukkueeseen voi kuulua myös kaksi varalla olevaa kilpailuparia. Jokaisessa joukkueessa on myös lataaja, jonka tehtävä on ladata flyball-laite tennispallolla seuraavaa koiraa varten.

Kilpailun kulku

Koira lähtee ohjaajansa luota lähtölinjalta. Koira hyppää neljän esteen yli, minkä jälkeen se painaa etutassuillaan flyball-laitetta ja ottaa samalla tennispallon suuhunsa. Koira kääntyy takaisin ja palaa hyppyjen kautta ohjaajansa luokse. Kun koira on ylittänyt maalilinjan, saa seuraava koira luvan lähteä.

Kilpailussa on rinnakkain kaksi rataa. Ratojen etäisyys toisistaan on vähintään 3 metriä ja enintään 6 metriä. Lähtö- ja maalilinjan etäisyys ensimmäisestä esteestä on 1,8 metriä. Esteiden välit ovat 3 metriä ja viimeisen esteen etäisyys flyball-laitteesta on 4,5 metriä.

Porskin TonttuMonsterit Messukeskuksessa 2014

Porskin Team RadioActive Messukeskuksessa 2013

Porskin joukkue HSKH:n epiksissä 2014